Încărcare freon auto

Servicii de încărcare freon pentru sistemul de Climatizare al mașinii tale

La service-ul nostru auto, oferim servicii de incarcare freon pentru sistemul de climatizare al mașinii tale, pentru a te asigura că beneficiezi de un confort optim în timpul condusului în sezonul cald. Un sistem de climatizare eficient asigură o temperatură plăcută în interiorul mașinii și ajută la eliminarea aburilor și a condensului de pe parbriz, asigurându-ți o vizibilitate clară și o experiență de condus plăcută. Cu ajutorul tehnicienilor noștri specializați și a echipamentelor adecvate, poți avea încredere că sistemul tău de climatizare va fi încărcat corespunzător, garantându-ți o performanță optimă pe tot parcursul sezonului cald.

Procesul de încărcare cu freon auto:

La service-ul nostru, procesul de încărcare cu freon auto este efectuat de către tehnicienii noștri specializați în câțiva pași simpli. În primul rând, se efectuează o evaluare a sistemului de climatizare pentru a identifica eventualele scurgeri de freon. Apoi, nivelul de freon din sistem este verificat și este încărcat.

Ne asigurăm că vehiculul dumneavoastră primește cea mai bună îngrijire, utilizând cele mai noi și mai avansate echipamente de încărcare cu freon disponibile pe piață. Aparatele noastre de ultimă generație sunt proiectate pentru a furniza încărcare precisă, rapidă și eficientă a freonului în sistemul de aer condiționat al autovehiculului dumneavoastră.

Tal Auto Service

0749414244

Blvd. 21 Decembrie 1989, nr. 146, corp A, parter Cluj-Napoca

Vino în service pentru curățarea refrigerantului de impurități și pentru încărcarea cu freon a sistemului de AC cu cea mai performantă și mai precisă aparatură disponibilă pentru mașina ta.

Tal auto service

De ce să alegi serviciile noastre de climatizare auto?

Ne străduim să fim în permanență actualizați cu cele mai noi inovații și dezvoltări în industrie. Astfel, suntem siguri că putem oferi cea mai bună soluție pentru încărcarea cu freon a autovehiculului dumneavoastră, utilizând cele mai recente tehnologii disponibile.

Societatea noastră deține unul din cele mai bune aparate – BOSCH ACS661 – full automat pentru incărcarea cu freon auto și întreținerea sistemului de aer condiționat al autoturismelor de ultimă generație care funcționează cu cel mai nou și cel mai ecologic tip de freon auto R1234YF.

Aparatul nostru de încărcare cu freon auto R1234yf efectuează o dublă verificare automată a scurgerilor. Toate operațiunile de sigurantă sunt efectuate automat pentru a elimina orice eroare.

Așadar, dacă doriți o încărcare cu freon auto de încredere și profesionistă, efectuată cu aparate de ultimă generație, suntem alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Contactați-ne astăzi și vă vom oferi o experiență excepțională și o funcționare optimă a sistemului de aer condiționat al autovehiculului dumneavoastră!

Servicii oferite pentru freon r134a & freon r1234yf

Experiență și pricepere:

Echipa noastră de tehnicieni auto are o vastă experiență în încărcarea freonului în sistemele de climatizare ale mașinilor, asigurându-se că se respectă procedurile și cantitățile recomandate pentru a obține o performanță optimă.

Echipament de ultimă generație:

Folosim echipament specializat și de ultimă generație pentru a identifica și remedia eventualele scurgeri de freon, a evalua nivelul de freon din sistem și a-l încărca corespunzător pentru a asigura o funcționare eficientă a sistemului de climatizare.

Confort și siguranță:

Un sistem de climatizare eficient asigură un confort sporit în mașină pe timpul verii, permițându-ți să te bucuri de condus într-un mediu plăcut și să te concentrezi asupra drumului, fără a fi distras de căldură sau aburi pe parbriz.

Când trebuie să apelezi la serviciul de încărcare cu freon?

 • Cel puțin de două ori pe an pentru a pregăti instalația de aer condiționat a mașinii pentru sezonul rece și sezonul cald.
 • Dacă simți că instalația de aer condiționat răcește foarte greu.
 • Dacă după pornirea AC-ului simți un miros neplăcut.
 1. Aparatul de ultimă generație folosit la Tal Auto Service extrage freonul si uleiul existente în instalația de aer condiționat, curăță întreg sistemul, iar apoi videază instalația pentru a se constata etanșeitatea sistemului și pentru a se afla dacă există pierderi de freon.
 2. Aparatul umple instalația de aer condiționat cu cantitatea de freon recomandată de producătorul mașinii, adaugă cantitatea necesară de ulei și verifică presiunea din instalație.
 • Vei folosi instalația de aer condiționat a mașinii în condiții optime și la capacitate maximă.
 • Se elimină și mirosul neplăcut din mașină, iar tu și pasagerii veți respira doar aer curat.
 • Se depistează eventualele scurgeri sau pierderi de presiune.
 • Cantitatea de freon este reglată conform modelului tău de mașină.
 • Pornește aerul condiționat o dată la două săptămâni, chiar și pe timp de iarnă, pentru a prelungi durata de viață a sistemului. Pornindu-l, freonul circulă prin sistem, iar uleiul cu care este amestecat lubrifiază componentele și garniturile sistemului.
 • Folosește aerul condiționat pentru dezaburirea mult mai eficientă și mai rapidă a geamurilor. Fiind mai uscat, aerul condițonat dezaburește instant.
 • Atunci când este posibil, parchează la umbră in sezonul cald.
 • La drum lung, păstreaza o diferența de maxim 5 grade între temperatura de afară și cea din masină pentru a nu iți pune în pericol sănătatea prin schimbările bruște de temperatură.

ÎNCARCAREA CU FREON ECOLOGIC (R1234YF)

După interzicerea refrigerantului R-12 la începutul anilor ’90 din cauza toxicității transmise în atmosferă, noul agent frigorific (freon) R-134a a fost utilizat pe toate tipurile de vehicule cu instalație de climatizare, datorită faptului că avea avantajul de a nu conține clor, astfel încât, prin utilizarea sa, nu există niciun pericol pentru stratul de ozon.

Însă, deși, mult mai ecologic ca predecesorul său, freonul R-134a are un potențial substanțial de a mări încălzirea globală. Potențialul de încălzire globală, sau GWP, reprezintă o masură a cantității de căldură pe care un gaz cu efect de seră îl poate captura în atmosferă.

R134A are GWP-ul de 1430, în timp ce guvernele americane și europene solicită utilizarea unui agent frigorific cu un potențial de încălzire globală (GWP) mai mic de 150.

În 2006, Uniunea Europeană a adoptat o directivă cunoscută sub numele de 2006/40 / EC. Scopul directivei a fost acela de a reduce emisiile de gaze fluorurate cu efect de seră generate de sistemele mobile de climatizare. Obiectivul final a fost acela de a avea autovehicule care utilizează agenți frigorifici care au un potențial de încălzire globală mai mic de 150.

La 1 ianuarie 2017, orice vehicul nou care utilizează un agent frigorific cu un GWP mai mare decat 150 va fi interzis în Uniunea Europeană.

R1234yf este un agent frigorific sintetic HFO, dezvoltat în comun de DuPont și Honeywell ca succesor al refrigerantului R134a pentru instalațiile de climatizare pentru automobile.

Potentialul său de încălzire globală (GWP) este ultra-scăzut, cu un rating mai mic de 1. Însemnând că un kilogram de R1234yf eliberat în atmosferă are un efect de seră semnificativ mai redus decât un kilogram de dioxid de carbon

Anii de cercetare intensivă au fost intreprinși de industria automobilelor pentru a găsi un înlocuitor pentru R134a, rezultând ca noul agent frigorific R1234yf să fie folosit pentru noile sisteme

În comparație cu R134a, s-au realizat îmbunătățiri considerabile ale calității și robusteții componentelor, precum și respectarea mai multor standarde noi SAE (Societatea de Ingineri de Automobile) în sistemele R1234yf. Sistemele sunt proiectate pentru a preveni scurgerile potențiale ale agentului frigorific în interiorul vehiculului

Din punct de vedere al serviciului și al reparației, R1234yf are proprietăți termice similare cu R134a, ceea ce înseamnă că defecțiunile pot fi diagnosticate folosind aceleași metode ca pentru R134a

Cea mai mare diferență este clasa de inflamabilitate A2L a lui R1234yf, ceea ce înseamnă că este ușor inflamabil. Acest lucru implică precauții suplimentare în ceea ce privește depozitarea, transportul și manipularea acestui gaz.

În comparație cu interdicția regrigerantului R12, livrările de R134a vor ramâne disponibile pentru întreținerea echipamentelor existente însă din anul 2017 toți producătorii de automobile sunt obligați să echipeze noile vehicule cu instalația de climatizare necesară noului agent frigorific R1234yf.

 • Conceput pentru utilizarea în sisteme de climatizare mobile
 • Capacitate de răcire similară și eficieță energetică ca a refrigerantului R134a
 • Potrivit tuturor climelor din întreaga lume
 • Reduce impactul asupra mediului
 • Respectă cele mai stricte standarde de mediu din lume
 • GWP de doar 1 – Potențial de epuizare a ozonului 0

Clasa A2L – Refrigerant ușor inflamabil

IGIENIZAREA SISTEMULUI DE AER CONDIȚIONAT

Poți beneficia de noul serviciu de igienizare destinat aerului condiționat la Tal Auto Service,  fără să ai nevoie de programare prealabilă. Datorită aparaturii extrem de moderne și a echipei profesioniste, serviciul de curățare și decontaminare durează putin timp, astfel încât într-un timp extrem de scurt mașina ta va fi complet igienizată.

Serviciul de igienizare este necesar atunci când dorim să scăpăm de impuritățile acumulate de-a lungul timpului în vehicul, în urma folosirii aerului condiționat, dar și pentru a elimina mirosurile neplăcute.

Ozonul este un puternic antibacterian folosit pentru a igieniza interiorul vehiculului, fiind de 3000 de ori mai puternic decât clorul, astfel încât acționează mult mai agresiv împotriva bacteriilor, lăsând zona complet curată și sterilizată

Serviciul de igienizare utilizează ozonul care elimină mirosurile neplacute, fungii, bacteriile și virusurile.

Aparatura profesională este special creată pentru a identifica locurile afectate de murdărie și praf, astfel încât să le poată curăța în profunzime. Pe lângă pericolul de contaminare cu diferite boli, microorganismele prezente în sistemul de aer condiționat sunt principala cauză a mirosurilor neplacute.

CYLEX